Gastenboek

25/3/2009 Margreet

Het is al lang geleden dat iemand iets in het gastenboek geschreven heeft. Het is altijd leuk om hierin iets te lezen.

29/11/2008 Hans Loeffen

Ik zie in deze uitgave een foto staan van de Jan Ligthartschool en ik ben al jaren op zoek naar een vriend uit die tijd (jaren 50-60), die ook op deze foto staat, namelijk Wim van Boven, mocht iemand weten waar Wim is gebleven, dan graag een reactie, ik wil graag weer met hem in contact komen. Hans Loeffen

26/9/2008 Diny Nagel- Grave

Het is September en dan denk ik als (oud)Strijpse nog altijd aan de oorlogstijd en de tijd daarna. Zo kan ik me nog heel goed herinneren dat ik vaak met mijn moeder in de schuilkelder tussen de Beukenlaan en de Kreugelstraat heb gezeten tijdens de bombardementen op de Philipsfabrieken. Als het luchtalarm ging moest ik met mijn moeder naar de schuilkelder,mijn vader was bij de luchtbescherming en moest dan naar de kazerne op de Frederiklaan. Omdat het 's avonds en 's nachts altijd aardedonker was, er brandde geen enkele lantarenpaal vanwege de verduistering,was het vaak moeilijk de weg te vinden. De schuilkelder zat altijd vol met mensen die hun bezittingen vaak in kruiwagens en kinderwagens meenamen. Het was vreselijk angstig als je de vliegtuigen hoorde komen aanvliegen en daarna de dreunende klappen hoorde als de bommen vielen. Het was of de wereld verging. Doch de meeste angst kreeg ik als kind, als de mensen in de schuilkelder zo ontzettend wanhopig gingen bidden.Ik ben dit nooit vergeten en heb dit nooit meer op deze manier gehoord.

27/7/2008 Diny Nagel-Grave

De pater die op de klassefoto van de bewaarschool Drents Dorp staat is Pater Casimiris,geb.te Reek (nb) in 1910,priester gewijd in 1937. Hij is overleden in 1970 in Breda en is daar begraven op het kerkhof van de Capucijnen. Deze gegevens komen van pater Rogier 't Hoen.

16/7/2008 Jan Toirkens

Foto genomen september 2001, toen de Trudokerk aan een reparatiebeurt toe was. Rechts de ingang van het Trudokerkhof. Ik zelf wijs naar de plek waar ongeveer het kerkkoor was, te bereiken met een wenteltrap.

9/7/2008 Jan Toirkens

Beste Jan, als reaktie waarom er zo weinig berichten binnenkomen de laatste tijd. Ik zelf heb nogal wat keren wat kortere of wat langere berichtjes ingezonden, maar zelf was ik nogal al bezet en heb dus nauwelijks meer berichten ingestuurd voor een paar maanden. Het blijft overigens vrijwilligerswerk zo te spreken en we kunnen er hooguit elkaar op aankijken waarom niet meer reakties van Strijpenaren. De redaktie doet haar best, das wel zeker en de site is werkelijk van fenomenale kwaliteit, dus aan de redakteuren ligt het niet. Ik zal kijken wat ik voor je kan doen.

8/7/2008 Diny Nagel-Grave

Bij mij in de buurt woont Pater Rogier 't Hoen,een broer van Rector Hygines 't Hoen.Ik heb hem de foto van Pater Eufrasius laten zien en hij kan zich deze Pater nog heel goed herinneren.Het was zijn leraar Latijn vroeger en een heel aardige man. Rogier is vroeger vaak in het klooster in de Bezemstraat geweest en weet nog heel veel van dit klooster.

7/7/2008 Jan

Waarom komen er zo weinig berichten de laatste tijd, het laatste bericht is van 22-05-2008, is er misschien iets met deze site aan de hand?

vorige pagina volgende pagina